Publicitate

24 ianuarie 2023

Dinozaurii din Hong Kong

De la descoperirea primelor fosile de dinozaur din secolul al XIX-lea, specialiștii și paleontologii s-au dedicat studiului acestor specii preistorice, pentru o înțelegere mai profundă a acelei perioade. Fosilele descoperite prezintă șapte specii: Tyrannosaurus, Spinosaurus și Triceratops din Cretacic și Diplodocus, Brachiosaurus, Allosaurus și Hesperosaurus din perioada Jurasică.
Pentru pasionații acestei tematici, Administrația Poștală din Hong Kong Post a lansat pe 15 noiembrie 2022 o serie compusă din șase timbre (26,5 x 18,5 cm), reprezentând specii din perioadele Cretacic și Jurasic, un proiect al lui Carl Cheng Chi-ming și ilustrat de Choi Tak-yee. Pe lângă mărcile poștale, au fost puse la dispoziție colecționarilor și alte produse filatelice, cum ar fi: cartoane filatelice, plicuri „prima zi” și albume speciale. Emisiunea a fost imprimată în Franța, la Cartor Security Printing.
Avem, așadar, o altă emisiune tematică frumoasă pentru tinerii colecționari, care cu aceste timbre își vor întări cunoștințele generale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate