Publicitate

02 ianuarie 2023

Sărbători laice și religioase

Oferta Germaniei pentru timbrele Crăciunului care tocmai a trecut (și care înfrumuțesează corespondența din aceste zile de sărbătoare) se compune din două mărci poștale, una cu un conținut laic și cealaltă cu o îmbinare între religios și artistic.

Prima dintre ele ilustrează o pădure înzăpezită machetată Thomas Steinacker și prezintă un detaliului a lucrării în ulei intitulată „Anunț către ciobani”. Acesta este preluat din Sienezul Sano di Pietro sau Ansano di Pietro di Mencio (1406-1481). Probabil pictura a fost realizată înainte de 1450 și se păstrează acum la Galeria Națională de Fotografie din Siena. Pe cea de a doua marcă poștală, îngerul din desene a fost machetat de André Heers și Annette le Fort.
Ambele timbre au valoarea nominală de 0,85 euro, chiar dacă al doilea este împovărat cu o suprataxă de 0,40, destinate unor lucrări de caritate. Au fost puse în circulație încă din 2 noiembrie 2022 în pachete de zece exemplare identice, atât în ​​coli de hârtie gumată, cât și în broșuri autoadezive.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate