Publicitate

30 decembrie 2022

Cele 12 zile de Crăciun

Cele 12 zile de Crăciun este un colind englezesc fiind un exemplu clasic de cântec cumulativ. Versurile sale detaliază o serie de cadouri din ce în ce mai numeroase oferite în fiecare dintre cele douăsprezece zile de Crăciun (cele douăsprezece zile care alcătuiesc sezonul Crăciunului, începând cu ziua de Crăciun).
Colindul, ale cărui cuvinte au fost publicate pentru prima dată în Anglia la sfârșitul secolului al XVIII-lea, are un număr de indice de melodii populare rotunde de 68. Un număr mare de melodii diferite au fost asociate cântecului, dintre care cel mai cunoscut este derivat dintr-un aranjament din 1909. a unei melodii populare tradiționale a compozitorului englez Frederic Austin.
Cele mai vechi publicații cunoscute ale cuvintelor celor douăsprezece zile ale Crăciunului au fost o carte ilustrată pentru copii, Mirth Without Mischief, publicată la Londra la sfârșitul secolului al XVIII-lea, și broadsheet de Angus, din Newcastle, datată la sfârșitul secolului al XVIII-lea sau începutul secolului al XIX-lea.
Pe data de 2 noiembrie 2022, administrația poștală din Gibraltar a pus în circulație o serie de șase timbre (33 x 28 mm), având valorile nominale de 30p, 60p, 90p, £1, £1,15 și £4, pentru a marca sărbătoarea Crăciunului din acest an. Machetele au fost realizate de Stephen Perera.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate