Publicitate

20 decembrie 2022

Timbre de Crăciun emise la 30 de ani de la independență

Serviciul poștal de stat Omniva a emis timbrele de Crăciun de anul acesta pe data de 20 octombrie 2022. Evenimentul a marchat și cea de-a treizecea aniversare a primelor timbre festive care au fost emise în Estonia după restabilirea independenței.
Președintele consiliului de administrație al Omniva, Mart Mägi, a menționat că: „Primul timbru de Crăciun a fost emis în Estonia în 1992 și a reprezentat un pom de Crăciun stilizat. Aceste timbre au fost, de asemenea, semnificative într-un alt sens - și anume că au fost primele mărci poștale tipărite în Estonia după restaurarea independenței.”
„De-a lungul anilor, mulți artiști estonieni au creat timbre de Crăciun cu modele foarte diferite. Timbrele de Crăciun de anul acesta ne încântă și cu mesajul și designul lor frumos”, a mai adăugat Mägi.
Artista Made Balbat, care a creat emisiunea festivă de anul acesta, spune că s-a inspirat din imaginea îngerului păzitor atunci când a proiectat mărcile poștale și felicitările de Crăciun.
Made Balbat este absolventă a Academiei Estoniene de Arte cu o diplomă în artă grafică, iar atenția ei mai recentă în media digitală include literatură, povești binecunoscute și basme. În domeniul designului grafic, ea a proiectat o gamă largă de cărți, calendare și cărți poștale.
Timbrele au dimensiunea de 35 x 30 mm și au fost tipărite 400.000 de exemplare pentru corespondența internă (0,90 euro) și 150.000 pentru corespondența internațională (1,90 euro). Timbrele au putut fi achiziționate online (https://pood.omniva.ee/en/international-stamps/3836-christmas-stamp-190.html), precum și de la oficiile poștale. Cu puțin noroc s-ar putea să mai găsiți câteva exemplare și astăzi. Ceea ce îmi place la site-ul Omniva este că pentru fiecare produs oferit spre achiție îți oferă, în timp real, stocul disponibil.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate