Publicitate

14 decembrie 2022

Spiridușii lui Moș Crăciun

Serviciul Poștal American evocă spiritul sărbătorilor de iarnă cu patru timbre care prezintă o ilustrație digitală colorată a spiridușilor care pregătesc jucării pe o bandă rulantă într-o pădure încărcată de zăpadă.
La fel ca multe tradiții îndrăgite de Crăciun, inclusiv Moș Crăciun însuși, spiridușii nu au devenit o parte bine stabilită a sărbătorilor din America până în secolul al XIX-lea. În secolul al XX-lea, pe măsură ce spiridușii s-au înrădăcinat ferm în tradiția americană de Crăciun, ei au ocupat în cele din urmă centrul atenției în îndrăgitele speciale de televiziune, filme și cărți.
Don Clark a fost artistul care a machetat aceste timbre, puse în circulație pe 15 octombrie 2022. Dimensiunea lor este de 46,25 x 60,5 mm, iar tirajul a fost de 150.000.000 exemplare. Au fost puse în vânzare sub formă de broșuri față-verso care conțin cinci seturi de patru modele. Mărcile poștale sunt imperforate pe una sau două fețe, iar valoarea nominală a fost de 0,60 dolari americani per timbru în ziua emiterii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate