Publicitate

03 iunie 2021

Ziua Mondială a Mediului Înconjurător

Ziua Mondială a Mediului Înconjurător este o zi marcată în calendar pe data de 5 iunie, în fiecare an, pentru a face un apel de conștientizare a importanței respectării mediului înconjurător, dar și de-a lua măsurile necesare pentru a-l proteja.
Un eveniment însemnat, marcat începând din anul 1974 de Organizația Națiunilor Unite (ONU), care este găzduit în fiecare an într-o țară diferită, cu activității axate pe o temă anume. Ziua Mondială a Mediului Înconjurător 2021 are loc în Pakistan, cu tema „Restaurarea Ecosistemelor”.

În România din punct de vedere marcofil această zi este marcată de către Asociația Filateliștilor Botoșani care a machetat o ștampilă ocazională pe amprenta căreia se pot distinge două siluete care plantează un pom. Ștampila va fi disponibilă sâmbătă, 5 iunie, la Oficiul Poștal nr. 1 din Botoșani, cod 710390, și va fi utilizată la obliterarea complementară a corespondenței expediate în acea zi. Pentru cine are posibilitatea, îl rog să-mi trimită o vedere cu ștampila prezentată.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate