Publicitate

19 iunie 2021

200 de ani de ani de la Revoluția lui Tudor Vladimirescu

Romfilatelia, în colaborare cu Muzeului Municipiului București, Primăriei Municipiului Târgu Jiu și Muzeului Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu”, introduce în circulație, marți, 22 iunie 2021, emisiunea de mărci poștale „Revoluția lui Tudor Vladimirescu, 200 de ani” (LP #2328), dedicată unui moment istoric și unei personalități de excepție: Revoluția din 1821 și conducătorul acesteia, Tudor Vladimirescu.
Emisiunea este alcătuită dintr-o marcă poștală, o coliță dantelată, un bloc special aniversar și un plic „prima zi”, se înscrie în seria proiectelor menite să îl omagieze pe erou și să celebreze Anul Tudor Vladimirescu.
Pe timbrul cu valoarea nominală de 9 lei (contravaloarea unei corespondențe prioritare internaționale) este reprodus portretul lui Tudor Vladimirescu, după o gravură de Theodor Aman.
În compoziția coliței emisiunii sunt reproduse următoarele elemente: Tudor Vladimirescu, gravură de Theodor Aman, și o tipăritură din sec. XIX, ce ilustrează Trupele de panduri conduse de Tudor Vladimirescu trecând Oltul la 10 martie 1821. Pe timbrul coliței, cu valoarea nominală de 31,50 lei (contravaloarea unei corespondențe internaționale neprioritare cu greutatea cuprinsă între 500 și 1.000 de grame), este redat portretul lui Tudor Vladimirescu, după o litografie din sec. XIX.
Pe plicul „prima zi” a emisiunii este înfățișat Tudor Vladimirescu, reproducere după o pictură în ulei, realizată de Theodor Aman, considerată cel mai cunoscut portret al eroului.
Lucrările de grafică și pictură reproduse în cadrul acestei emisiuni de mărci poștale fac parte din patrimoniul Muzeul Municipiului București.
Mapa filatelică, realizată într-un tiraj limitat de 211 exemplare, este echipată cu un bloc special aniversar de două timbre: un timbru nedantelat și al doilea timbru realizat, într-o prezentare în premieră, cu dantelură dublă, format dreptunghiular. O imagine tematică întregește conceptul grafic al blocului, numerotat de la 001 la 211.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate