Publicitate

07 iunie 2021

Ziua mondială a siguranţei alimentare

Ziua mondială a siguranţei alimentare, adoptată de Adunarea Generală a ONU în decembrie 2018, a fost celebrată pentru prima dată la 7 iunie 2019, având ca temă „Siguranţa alimentară, treaba tuturor” (Food Safety, Everyone's Business). Siguranţa alimentară deţine un rol esenţial în menţinerea hranei în starea adecvată la fiecare etapă din lanţul alimentar: de la producţie, recoltare, procesare, depozitare, distribuţie până la preparare şi consum. Siguranţa alimentară reprezintă o responsabilitate comună a guvernelor, producătorilor şi consumatorilor. Fiecare joacă un rol, de la fermă până la masă. Prin intermediul Zilei mondiale a siguranţei alimentare, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO) îşi continuă eforturile pentru integrarea siguranţei alimentare în agenda publică şi pentru a reduce povara toxiinfecţiilor alimentare la nivel mondial. Astfel, OMS lansează următoarele apeluri la acţiune: 1. Asigură-te că e sigur! - Guvernele trebuie să asigure alimente sigure şi nutritive pentru toţi; 2. Cultivă-le în siguranţă! - Producătorii din agricultură şi sectorul alimentar trebuie să adopte bune practici; 3. Păstrează-le în siguranţă! - Operatorii trebuie să se asigure că mâncarea este sigură; 4. Mănâncă în siguranţă! - Toţi consumatorii au dreptul la mâncare sigură, sănătoasă şi nutritivă; 5. Uniţi-vă pentru siguranţă! - Siguranţa alimentară este o responsabilitate comună.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate