Publicitate

04 iunie 2021

Anul internaţional al fructelor şi legumelor

Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) a proclamat, printr-o rezoluţie adoptată la 19 decembrie 2019, anul 2021 drept „Anul internaţional al fructelor şi legumelor”. Scopul a fost creşterea gradului de conştientizare a beneficiilor consumului de legume şi fructe. Anul internaţional al fructelor şi legumelor are ca obiectiv să crească gradul de conştientizare, să determine un schimb de bune practici în ceea ce priveşte beneficiile nutriţionale şi pentru sănătate ale consumului de fructe şi legume, contribuţia consumului de fructe şi legume la promovarea unor diete şi stiluri de viaţă diversificate, echilibrate şi sănătoase, precum şi reducerea pierderilor şi a risipei de fructe şi legume, se menţionează pe site-ul Organizaţiei pentru Alimentaţie şi Agricultură a Naţiunilor Unite (FAO), www.fao.org.
Anul internaţional al fructelor şi legumelor 2021 se încadrează în „Deceniul de Acţiune al ONU privind Nutriţia” (2016-2025) şi în „Deceniul ONU privind Agricultura Familială” (2019-2028), se mai arată, între altele, pe site-ul www.fao.org.
În România din punct de vedere marcofil această zi este marcată de către Asociația Filateliștilor Botoșani care a machetat o ștampilă ocazională pe amprenta căreia se pot distinge stilizat o compoziție de fructe și legume reprezentând o inimp. Ștampila va fi disponibilă miercuri, 30 iunie, la Oficiul Poștal nr. 1 din Botoșani, cod 710390, și va fi utilizată la obliterarea complementară a corespondenței expediate în acea zi. Pentru cine are posibilitatea, îl rog să-mi trimită o vedere cu ștampila prezentată.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate