Publicitate

25 iunie 2021

A fost vernisată expoziția de filatelie feroviară „Căi ferate în jurul Sătmarului”

Vineri, 25 iunie 2021, de la ora 10.30, la Castelul Károlyi din municipiul Carei a fost vernisată expoziția filatelică „Căi ferate în jurul Sătmarului” din colecția personală a domnului ing. Lőrincz Tiberiu, membru A.F.F.R. și al cercului filatelic Satu Mare, cu ocazia împlinirii a 150 de ani de la inaugurarea liniei de cale ferată Valea lui Mihai – Carei (25 iunie 1871).
Evenimentul a fost deschis de Bogdan Georgescu, directorul Direcției de Cultură a Municipiului Carei, care a subliniat importanța marcării unui astfel de eveniment, atât din punct de vedere istoric, cât și al dezvoltării infrastructurii și turismului zonal. Domnul ing. Lőrincz Tiberiu a mulțumit celor de față pentru prezența la manifestarea culturală și le-a prezentat o scurtă istorie feroviară din zona Sătmarului, dar și detalii despre pasiunea sa, filatelia feroviară.
Cu această ocazie a fost emis un plic filatelic aniversar cu imaginea gărilor din Carei și Valea lui Mihai, o coliță aniversară cu imaginea celor două gări, o carte poștală, un timbru filatelic, respectiv o ștampilă cu textul „150 de ani de la inaugurarea liniei de cale ferată Valea lui Mihai – Carei - 25 iunie 1871 – 2021”.
La eveniment au participat reprezentanți ai instituțiilor de cultură din oraș, precum și domnul Victor Petru Pop, un pasionat de cultură și un bun prieten al expozantului.
La final, cei prezenți au primit cadou, o planșă cu detalii despre istoria feroviară a județului, dar și cu plicuri și timbre feroviare, ca o amintire a acestui moment.
Expoziția se găsește în holul de la intrarea principală a castelului Károlyi și va putea fi admirată timp de două săptămâni. 

Un comentariu:

Publicitate

Persoane interesate