Publicitate

21 iulie 2023

SS Iberia a fost nava de referință în transportul poștal și de pasageri în secolul al XIX-lea

SS Iberia a fost o navă deținută de compania P&O, care a fost construită în anul 1836. Nava avea o lungime de 47,36 metri și putea atinge o viteză maximă de 9 noduri datorită motorului cu aburi cu manivelă laterală de 180 de cai putere. Echipajul navei era alcătuit din 41 de persoane.
Iberia a fost special construită pentru a obține contractul poștal cu Peninsula Iberică, iar călătoria inaugurală a navei a fost realizată în acest scop.

În afară de transportul poștei, SS Iberia a fost utilizată și pentru transportul pasagerilor și mărfurilor pe ruta de la East Lane pe Tamisa, până la destinații precum Falmouth, Oporto, Lisabona, Cadiz, Gibraltar și Madeira.
SS Iberia a avut un rol important în dezvoltarea comerțului și a transportului maritim în secolul al XIX-lea, fiind una dintre cele mai moderne și mai avansate nave ale epocii sale.
O imagine a acestei nave a fost reprezentată pe timbrul poștal (50 x 30 mm) cu valoarea nominală de 2,86 lire, emisă de Gibraltar pe data de 8 mai 2020. Timbrul face parte din emisiunea EUROPA 2020 - Rute poștale antice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate