Publicitate

24 iulie 2023

O floare cu parfum rafinat

Marea Britanie, 2023.
Mazărea dulce (Lathyrus odoratus) este o plantă erbacee anuală sau perenă originară din Sicilia și sudul Italiei. Este o plantă agățătoare, cu tulpini subțiri și frunze compuse, care poate crește până la 2-3 metri înălțime. Floarea de mazăre dulce este cunoscută pentru frumusețea și aroma sa delicată, fiind adesea cultivată pentru utilizare în aranjamente florale sau ca plantă ornamentală în grădini și spații verzi.
Elevția, 1959.
Ea produce flori mari și parfumate, cu petale delicate în nuanțe de roz, roșu, alb sau mov, și cu un miros dulce și plăcut. Floarea de mazăre dulce poate fi cultivată în zone cu temperaturi moderate, preferând soluri bine drenate și umede, și necesită expunere la soare pentru a înflori în mod corespunzător.
Floarea de mazăre dulce este adesea prezentă în arta filatelică, prin intermediul timbrelor poștale. Acest lucru se datorează popularității sale ca plantă ornamentală și aroma sa delicată, care o face o alegere populară pentru aranjamentele florale și alte scopuri decorative.
Noua Zeelandă, 2001.
Pe timbrele poștale emise de Marea Britanie, Elveția, Noua Zeelandă, Finlanda Letonia sau Dahomey, floarea de mazăre dulce este prezentată în diverse forme și culori, iar colecționarii de timbre pot aduna astfel de timbre pentru a-și extinde colecțiile. De asemenea, filateliștii pot aduna și timbre cu imagini ale altor flori sau plante, pentru a crea colecții tematice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate