Publicitate

17 iulie 2023

Un simbol al istoriei feroviare din Ungaria

Locomotiva cu abur nr. 17 a fost construită în anul 1885 în fabrica MÁVAG din Budapesta, fiind destinată circulației pe linia ferată Győr-Sopron, situată în vestul Ungariei. Această linie ferată a fost inaugurată în anul 1865 și este considerată una dintre primele linii ferate din Ungaria.
Locomotiva cu abur nr. 17 a fost proiectată pentru a fi folosită în mod special pe această linie ferată, datorită condițiilor dificile de circulație existente la acea vreme. Ea a fost construită într-un stil clasic, cu o carcasă din oțel și o capacitate de transport de 23 de tone.
Locomotiva a fost folosită în mod constant pe linia ferată Győr-Sopron timp de mai multe decenii, îndeplinind cu brio misiunea sa de a transporta călători și mărfuri de la un capăt la altul al liniei. În anul 1932, ea a fost retrasă din serviciu și a fost depozitată într-un depozit din Sopron.
În anul 1973, locomotiva cu abur nr. 17 a fost restaurată și a fost pusă din nou în funcțiune, fiind utilizată în scopuri turistice pe linia ferată Győr-Sopron. Ea a rămas în serviciu până în anul 1995, când a fost din nou retrasă și depozitată într-un muzeu feroviar din Ungaria.
Astăzi, locomotiva cu abur nr. 17 este considerată o piesă de muzeu și o atracție turistică populară în Ungaria. Ea reprezintă o mărturie importantă a istoriei transportului feroviar din această țară și a jucat un rol semnificativ în dezvoltarea industriei feroviare din Europa Centrală și de Est.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate