Publicitate

06 iulie 2023

Mașina de curse care a schimbat jocul în Formula 1

Monaco, 2023.
Brawn GP 001 a fost o mașină de curse construită de echipa Brawn GP pentru sezonul 2009 de Formula 1. Aceasta a fost proiectată de Ross Brawn și echipa sa, după ce au cumpărat echipa Honda Racing F1 Team și au rebranduit-o.
Ciad, 2017.
Mașina a prezentat un design inovator, cu un nas ascuțit și o suprafață aerodinamică fără aripi. Aceasta a fost o schimbare semnificativă față de mașinile de curse anterioare, care prezentau aripi imense pentru a genera forța de apăsare.
Brawn GP 001 a fost propulsată de un motor Mercedes-Benz V8 cu o capacitate de 2.4 litri și a prezentat o suspensie cu elemente de cauciuc pentru a reduce vibrațiile în timpul cursei.
Mașina a avut un sezon de debut extraordinar, câștigând primele șase curse ale sezonului și obținând 8 victorii în total.
Bahrain, 2014.
Cu această mașină, pilotul Jenson Button (care apare pe un timbru emis în anul 2017 de Republica Ciad - Mi #3132) a câștigat Campionatul Pilolților, iar Brawn GP a câștigat Campionatul Constructorilor.
Brawn GP 001 a fost o mașină de curse remarcabilă, care a reușit să se adapteze la noile reguli și să demonstreze că inovația poate fi cheia succesului în Formula 1.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate