Publicitate

10 iulie 2023

Expoziția filatelică: 123 de ani de la inaugurarea liniei de cale ferată îngustă Satu Mare - Ardud

Pe data de 14 iulie 2023, de la ora 11, Centrul Județean pentru Promovarea și Conservarea Culturii Tradiționale Satu Mare, situat în strada Mihai Viteazul nr. 32, va găzdui inaugurarea expoziției filatelice intitulate „123 de ani de la inaugurarea liniei de cale ferată îngustă Satu Mare - Ardud”. Această expoziție specială va oferi publicului o privire detaliată asupra istoriei și importanței acestei linii de cale ferată.
Colecția prezentată în expoziție este generoasă și variată, cuprinzând piese filatelice rare din colecția personală a lui Lőrincz Tiberiu, un membru al Asociației Filatelice a Filateliștilor Feroviari din România (A.F.F.R.) și al cercului filatelic Satu Mare. Aceste piese filatelice vor permite vizitatorilor să exploreze detalii despre linia de cale ferată îngustă Satu Mare - Ardud și evenimentele semnificative legate de inaugurarea și funcționarea acestei căi ferate.
În plus, expoziția va prezenta și lucrări de artă plastică create de elevii talentați ai Liceului de Arte „Aurel Popp” din Satu Mare. Aceste lucrări vor adăuga un aspect artistic și creativ expoziției, oferind o perspectivă inovatoare asupra subiectului și aducând o contribuție specială în cadrul evenimentului.
Expoziția filatelică „123 de ani de la inaugurarea liniei de cale ferată îngustă Satu Mare - Ardud” va fi deschisă publicului până pe data de 26 iulie 2023, oferind astfel oportunitatea vizitatorilor să exploreze detaliile istorice și estetice ale colecției prezentate. Centrul Județean pentru Promovarea și Conservarea Culturii Tradiționale Satu Mare este locul potrivit pentru această expoziție, asigurând un mediu adecvat și o atmosferă culturală prietenoasă.
Această expoziție filatelică este o oportunitate unică de a descoperi și a aprecia istoria și patrimoniul cultural legat de linia de cale ferată îngustă Satu Mare - Ardud. Prin colecția de piese filatelice rare și lucrările de artă plastică realizate de elevi talentați, vizitatorii vor putea să se conecteze cu această poveste fascinantă și să își extindă cunoștințele în domeniul filateliei și al istoriei locale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate