Publicitate

31 octombrie 2020

Memoria cărții poștale: Cabana Capra (Transfăgărășan)

După ce multă vreme cutia mea poștală stătea goală, aseara am avut plăcuta supriză de a găsi în ea această vedere. Sosită de la Chișinău, după opt zile de tranzitat Carpații, cartea poștală ilustrată a fost editată de către Ad Stock, după un colaj de fotografii realizate de Florin Andreescu, și face parte din colecția „Anotimpuri”. Are dimensiunile de 150 x 100 mm, iar în imaginea principală este surprinsă Cabana Capra de pe Transfăgărășan. 


Vederea a fost francată cu două mărci poștale, fiecare cu valoarea nominală de 5,75 lei (moldovenești) ce aparțin emisiunii „Personalități ilustre. Aniversări - Comemorări” puse în circulație la data de 15 Ianuarie 2019. Timbrele au dimensiunea de 34 x 34 mm și au fost machetate de către Elena Karachentseva.

Alecu Russo (n. 17 martie 1819, Chișinău, Imperiul Rus – d. 5 februarie 1859, Iași, Principatele Unite) a fost poet, prozator, eseist, memorialist și critic literar român (originar din Basarabia), ideolog al generației de la 1848, este reprodus pe prima marcă poștală (MP-1109).

Pe cea de a doua marcă poștală (MP-1110) este reprodus portretul lui Glebus Sainciuc (n. 19 iulie 1919, Chișinău, Regatul României – d. 16 octombrie 2012, Hîncești, Moldova), un fost artist plastic basarabean, portretist, cunoscut mai ales pentru colecția sa de măști din papier mâché, pe care le prezenta el însuși.

Îi mulțumesc lui Mihai Bologan pentru frumoasa surpriză făcută în ajun de ziua mea.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate