Publicitate

27 octombrie 2020

Tratatele de Pace de la Paris, 1919–1920

Unul din FDC-urile emisiunii,
având ștampila aplicată în clar, în folio aur.

În urmă cu aproximativ patru luni, mai exact pe data de 4 iunie 2020, Romfilatelia ar fi trebuit să pună în circulație emisiunea Centenarul Tratatului de la Trianon. Din păcate acest lucru nu s-a mai întâmplat emisiunea în sine rămânând neemisă. Timbrele s-au tipărit însă n-au mai fost puse în circulație. Din această cauză la vremea respectivă s-a iscat un scandal de proporții, iar puținii filateliști ai țării s-au „răsculat”.

În speranța că după atâta timp poporul care se vrea luat de prost ar fi uitat incidentul, mâine, 28 octombrie 2020, Romfilatelia propune o nouă emisiune numită „Tratatele de Pace de la Paris, 1919–1920” care încorporează timbrul care ar fi trebuit să apară în vară. S-a schimbat însă grafica plicului „prima zi” și s-a mai adăugat un timbru și o serie de efecte filatelice care să completeze emisiunea.

Politica dezastruoasă de a emite într-o serie două mărci purtând aceași valoare nominală se păstrează și acum. Ambele timbre vor avea valoarea nominală de 8,50 lei, iar colițele vor fi de 29 lei. Prin urmare, ce e rău nu piere!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate