Publicitate

20 octombrie 2020

Colecții românești: Cutii muzicale

Colița emisiunii

Romfilatelia a dedicat recent seriei Colecțiilor românești o nouă emisiune de mărci poștale cu tema Cutii muzicale, ce a intrat în circulație vineri, 9 octombrie 2020, machetată de către Ion Chirescu
Piesele aparțin colecției Muzeului Recordurilor Românești din București. Cele șase timbre (LP 2303) au dimensiunile de 36 x 36 mm, iar colița are dimensiunile de 94 x 94 mm (cu timbrul de 42 x 52 mm) fiind tipărite în sistem offset, la 4 culori.
Pe timbrul cu valoarea nominală de 1,70 lei (contravaloarea unei imprimate interne cu greutatea cuprinsă între 50 și 100 de grame) este ilustrată o cutie muzicală cu tambur.
Orga cu fluiere Harmonipan este redată pe timbrul cu valoarea nominală de 1,90 lei (contravaloarea unei corespondențe interne neprioritare cu greutatea de până în 50 de grame).
Orga cu hârtie perforată Simfonia este reprodusă pe timbrul cu valoarea nominală de 2,20 lei (contravaloarea unei corespondențe interne neprioritare cu greutatea cuprinsă între 100 și 500 de grame).
Polifonul cu pieptăn Kalliope este ilustrat pe timbrul cu valoarea nominală de 3,30 lei (contravaloarea unei corespondențe recomandate interne neprioritare cu greutatea de până în 50 de grame).
Pe timbrul cu valoarea nominală de 5 lei (contravaloarea unei corespondențe externe neprioritare cu greutatea de până în 50 de grame) este reprezentată o cutie muzicală cu disc Kalliope.
Flașneta cu coarde Faventia este ilustrată pe timbrul cu valoarea nominală de 19 lei (contravaloarea unei recomandate externe prioritară cu greutatea de până în 50 de grame).
Pe colița dantelată cu valoarea nominală de 29 lei (contravaloarea unei corespondențe externe prioritare cu greutatea cuprinsă între 500 și 1.000 de grame) este redată o cutie muzicală cu dozator de țigarete, denumită Carusel Napoleon III, produsă în Franța, în jurul anului 1890. Această cutie muzicală a fost la modă în anii ’20, fiind un mod distractiv de a oferi țigarete prietenilor, ascultând o scurtă bucată muzicală în același timp.
Emisiunea este completată de cele două plicuri „prima zi” (207 seturi) fiind paginată în coală de 27 timbre + 1 vinietă + 14 tabsuri și tęte-bęche, minicoală de 13 timbre + 2 viniete diferite + 10 tabsuri, minicoală de 8 timbre + 1 vinietă + 6 tabsuri și coliţă dantelată (LP 2303a).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate