Publicitate

29 mai 2020

Scrisoare muzicală

Răsfoind astăzi oferta magazinului Cover Story din Londra am dat peste o frumoasă scrisoare (lot 790) expediată din România către Istambul. Ceea ce m-a atras la ea a fost reversul (partea în care se închide plicul) care este o adevărată reclamă muzicală a secolului trecut! Pe plic a fost tipărită partitura unui tango celebru din acele timpuri Yasmina.
Analizând aversul, scrisoarea de față merită toată atenția pasionaților de filatelie maritimă, având aplicată ștampilele liniare de transport a corespondenței cu pachebotul.
Din punct de vedere al istoriei poștale merită acordată atenția binemeritată deoarece poartă dovada unei francaturi în ultimele zile de existență. Și nu mă refer la tariful poștal (timbrul de 10 lei) ci la valoarea timbrelor de asistență socială (în valoare de 50 de bani) cu care erau francate scrisorile de valoare. Aceasta taxare nepoștală obligatorie a fost în vigoare până în data de 1 mai 1927, adică încă o săptămână după expedierea acestei scrisori.
Amatorii care doresc să intre în posesia acestei frumoase piese vor trebui să scoată din buzunar nu mai puțin de 125 de lire sterline, adică aproximativ 140 de euro. Oare la prețul acesta se va întoarce acasă?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate