Eduard Buchner (n. 20 mai 1860, München, Confederația Germană – d. 13 august 1917, Focșani, Regatul României) a fost un biolog și chimist german, laureat al Premiului Nobel pentru Chimie, în 1907.
A fost fiul lui Friederike Buchner, născută Martin, și a dr. Ernst Buchner, medic și profesor la Școala de Medicină Legală de pe lângă Universitatea din München.
Între 1884 și 1888 a studiat chimia la Universitatea din München, cu Adolf v. Baeyer, a absolvit în 1888 și a luat licența (Habilitation) în 1891.
În 1896 a plecat la Universitatea din Tübingen unde pe 9 ianuarie 1897 a publicat lucrarea „Über alkoholische Gärung ohne Hefezellen” (Despre fermentația alcoolică fără drojdii). Din 1898 trece la Universitatea de Științe agricole de la Berlin
În 1907 obține Premiul Nobel pentru Chimie pentru fermentația alcoolică fără drojdii. După doi ani, în 1909, devine profesor la Universitatea din Breslau (azi Wroclaw).
A fost fiul lui Friederike Buchner, născută Martin, și a dr. Ernst Buchner, medic și profesor la Școala de Medicină Legală de pe lângă Universitatea din München.
Între 1884 și 1888 a studiat chimia la Universitatea din München, cu Adolf v. Baeyer, a absolvit în 1888 și a luat licența (Habilitation) în 1891.
În 1896 a plecat la Universitatea din Tübingen unde pe 9 ianuarie 1897 a publicat lucrarea „Über alkoholische Gärung ohne Hefezellen” (Despre fermentația alcoolică fără drojdii). Din 1898 trece la Universitatea de Științe agricole de la Berlin
În 1907 obține Premiul Nobel pentru Chimie pentru fermentația alcoolică fără drojdii. După doi ani, în 1909, devine profesor la Universitatea din Breslau (azi Wroclaw).
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu