Publicitate

12 mai 2020

Ordine și Medalii Românești

Continuând seria tematicilor dedicate Ordinelor și Medalisticii, Romfilatelia introduce în circulație joi, 14 mai 2020, emisiunea de mărci poștale intitulată Ordine și Medalii Românești, după cum suntem informați într-un comunicat de presă postat pe site-ul companiei.
Emisiunea, alcătuită din patru mărci poștale, marchează și aniversarea a 20 de ani de la legiferarea Sistemului Național de Decorații al României.
Pe timbrul cu valoarea nominală de 3,30 lei (recomandată internă neprioritară cu greutatea de până în 50 de grame) a fost ilustrată Medalia Virtute Militară (1864).
Pe următoarele două timbre, cu valorile nominale de 5 lei (recomandată externă neprioritară cu greutatea de până în 50 de grame), respectiv 8,50 lei (corespondență externă prioritară cu greutatea de până în 50 de grame) au fost reproduse Proiectul Ordinului Unirii (cca. 1861 – 1863), respectiv Ordinul Unirii (1864).
Timbrul cu valoarea de 12 lei (serviciul de recomandare externă) redă imaginea Ordinul Național Steaua României (model 1999).
Imaginea aversului Ordinului Național Steaua României ilustrată și pe plicul prima zi a emisiunii a fost pusă la dispoziție de Cancelaria Ordinelor din cadrul Administrației Prezidențiale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate