Publicitate

07 septembrie 2024

Medaliile olimpice obținute de sportivii români la Paris 2024

La Jocurile Olimpice din Paris 2024, sportivii români au obținut rezultate notabile, reușind să câștige mai multe medalii în competiții importante, confirmând astfel potențialul României pe scena sportului mondial. Acest aspect a fost imortalizat de către Romfilatelia în cadrul misiunii filatelice intitulată „Medalii Olimpice – Paris 2024” (LP #2481) pusă în circulație la data de 23 august 2024.
Machetată de Mihail Vămășescu, seria este compusă din șapte mărci poștale, o coliță nedantelată și un set de trei plicuri „prima zi”.
Una dintre cele mai mari realizări a fost înregistrată de David Popovici (pe timbrul cu valoarea nominală de 25 lei), care a obținut medalia de aur la proba de 200 de metri liber la înot, consolidându-și statutul de unul dintre cei mai buni înotători din lume.
De asemenea, el a cucerit și o medalie de bronz la proba de 100 de metri liber, aducând bucurie și mândrie României​.
În canotaj, tradițional una dintre disciplinele în care România excelează, echipa feminină de 8+1 a obținut medalia de aur, demonstrând o pregătire excelentă și o voință de fier​.
Lor le-a fost dedicată colița emisiunii care are valoarea nominală a timbrului de 33 de lei.
Tot la canotaj, la proba de dublu vâsle masculin, echipajul format din sportivii Florian Enache și Andrei Cornea (pe timbrul cu valoarea nominală de 22 lei) au câștigat medalia de aur, iar sportivele Simona Radiș și Ancuța Bodnar (pe timbrul cu valoarea nominală de 4 lei)  au câștigat medalia de argint la proba de dublu vâsle feminin.
La rândul lor, Ionela Cozmiuc și Gianina van Groeningen (pe timbrul cu valoarea nominală de 13 lei) au obținut medalia de argint la dublu vâsle categorie ușoară, iar echipa de dublu rame feminin, formată din Roxana Anghel și Ioana Vrînceanu (pe timbrul cu valoarea nominală de 6 lei), a adus încă o medalie de argint pentru România​.
Un alt succes remarcabil a fost realizat de Mihaela Cambei (pe timbrul cu valoarea nominală de 3 lei), care a câștigat medalia de argint la haltere, în categoria 49 kg, confirmând progresul halterelor românești​.
La gimnastică, sportiva Ana Maria Bărbosu (pe timbrul cu valoarea nominală de 2 lei) a câștigat medalia de bronz la proba de sol.
Aceste performanțe remarcabile au propulsat România în clasamentele Jocurilor Olimpice, demonstrând că țara noastră continuă să fie o forță în sporturile olimpice, în special în disciplinele de tradiție precum canotajul și înotul. Cu aceste medalii valoroase, sportivii români au scris o nouă pagină de glorie în istoria participărilor olimpice ale României.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate