Publicitate

28 septembrie 2024

Medaliile obținute de sportivii români la Jocurile Paralimpice de la Paris 2024

La Jocurile Paralimpice de la Paris 2024, România a obținut două medalii remarcabile: una de aur și una de bronz. Această performanță a fost imortalizată de către Romfilatelia printr-o emisiune filatelică compusă din două mărci poștale însoțite de un FDC care a fost pusă în circulație pe data de 19 septembrie 2024.
Florin-Alexandru Bologa (pe timbrul cu valoarea nominală de 13 lei) a câștigat medalia de aur la judo pentru nevăzători, categoria 73 kg (J1), aducând prima sa medalie de aur paralimpică, după ce anterior a câștigat două medalii de bronz la Rio 2016 și Tokyo 2020.
Camelia Ciripan (pe timbrul cu valoarea nominală de 6 lei) a obținut medalia de bronz la tenis de masă, proba de simplu feminin (categoria WS6), reușind o performanță notabilă pentru România la această competiție.
România a participat la Jocurile Paralimpice cu șase sportivi, inclusiv cu Eduard Novak, ministrul sportului, și Theodor Matican la ciclism, Daniel Vargoczki la judo, și Bobi Simion la tenis de masă. În clasamentul final pe medalii, România s-a clasat pe locul 61, în timp ce China a dominat competiția cu un total de 220 de medalii.
Această ediție a Jocurilor Paralimpice a fost marcată de evoluții impresionante care au consolidat poziția României pe scena internațională a sportului paralimpic, iar această serie de timbre, machetată de către Mihail Vămășescu, aduce onorează performanța sportivilor români prezenți în acest an la Paris.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate