Publicitate

27 septembrie 2024

António Estácio dos Reis: un erou al marinei portugheze

António Estácio dos Reis a fost un ofițer naval portughez născut pe 27 septembrie 1923 în Lisabona, Portugalia, și decedat la vârsta de 94 de ani, la 2 martie 2018, tot în Lisabona.
A absolvit Academia Navală din Portugalia în 1944 și și-a început cariera militară în marina portugheză. În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, a servit pe navele portugheze care asigurau escorta convoaielor aliate în Atlanticul de Sud și în Marea Mediterană. După război, a servit în diverse posturi în marina portugheză, inclusiv ca comandant al unui distrugător și al unei fregate.
În 1961, când India a anexat Goa, Daman și Diu, două foste teritorii portugheze din India, ofițerul Estácio dos Reis a comandat o operațiune navală împotriva forțelor indiene care asediau enclavele portugheze. În ciuda superiorității numerice și tehnologice a forțelor indiene, ofițerul portughez a reușit să respingă atacurile și să mențină enclavele sub controlul portughez timp de mai mulți ani.
După ce a fost pensionat din marina portugheză în 1975, ofițerul Estácio dos Reis s-a implicat în politică și a fost ales deputat în parlamentul portughez. De-a lungul vieții sale, a primit numeroase distincții și decorații pentru serviciul său militar și pentru contribuția sa la dezvoltarea țării sale.
Astfel, ofițerul naval António Estácio dos Reis a fost un erou național în Portugalia, fiind admirat și respectat pentru devotamentul său față de țară și pentru performanțele sale remarcabile în cariera sa navală.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate