Publicitate

19 decembrie 2023

Expoziția de la Lugano: de la Albrecht Dürer la diversele tehnici ale artei grafice

Bijuteriile filatelice dedicate pictorului și gravorului Albrecht Dürer (1471-1528) sunt numeroase. Unele dintre ele prezintă creațiile sale care se concentrează pe un animal destul de rar în Europa la acea vreme: rinocerul. Experții confirmă că, deși Dürer nu a avut niciodată ocazia să vadă acest animal, reprezentarea sa a fost considerată mult timp realistă și a fost reproducția care a circulat în mai multe ediții. Timbrele care îl prezintă au fost emise în diverse țări precum Austria, Bulgaria, Franța, Maldive și Ungaria, reprezentând astfel munca sa.
În aceste zile, și până pe data de 7 ianuarie 2024, xilografia originală „Rhinocerus” face parte din selecția expusă în cadrul expoziției „De la Albrecht Dürer la Andy Warhol - Capodopere din Graphische Sammlung ETH Zürich”. Această expoziție are loc la Lugano, în incinta Muzeului de Artă al Elveției italiene. Dacă nu v-ați făcut încă planuri pentru această vacanță de iarnă, iată un motiv în plus pentru a vizita Elveția.
Expoziția prezintă trei sute de capodopere provenite dintr-una dintre cele mai semnificative colecții elvețiene, o colecție cu o istorie impresionantă, înființată în 1867 și condusă acum de curatorul expoziției, Linda Schädler. Aceste lucrări acoperă o varietate de tehnici, subiecte și stiluri, prezentând evoluția acestora de-a lungul secolelor.
Lucrările de artă ale unor figuri importante din istoria artei sunt expuse alături de cele ale artiștilor contemporani, evidențiind astfel interconexiunile și temele transversale cum ar fi procesul de creație artistică, relația dintre original și copie, transmiterea motivelor și colaborarea între profesioniști din domenii artistice diverse.
Expoziția nu se rezumă doar la prezentarea diferitelor tehnici artistice, ci adaugă și informații interesante și curiozități legate de originea, funcțiile și importanța operelor expuse în decursul secolelor, oferind astfel o perspectivă amplă asupra artei grafice și a evoluției sale în timp.


 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate