Publicitate

02 iulie 2021

IR 1945: Mangalia - Satu Mare

În sezonul estival unul dintre cele mai aglomerate trenuri, care străbate țara de la NV la SE este cel care duce turiștii de la malul mării până în cel mai îndepărat colț de tară. Trenul numarul IR-N 1945, operat de către CFR Călători pleacă din Mangalia la ora 15:08 și ajunge la Satu Mare (via Baia Mare) la ora 09:47 (a doua zi). Distanța dintre Mangalia și Satu Mare pe calea ferată este de 945 km, iar durata călătoriei este de 18 ore și 39 minute (dacă nu intervin întârzieri). Viteza medie de deplasare este de 51 km/h.


Trenul are următoarele servicii: clasa 1 (pe tot parcursul), clasa a 2-a (pe tot parcursul), cușetă 4 paturi (pe tot parcursul), cușetă 6 paturi (pe tot parcursul), dormit 2 paturi (pe tot parcursul), dormit single (pe tot parcursul), loc rezervat (biletul se emite obligatoriu și automat cu tichetul de rezervare inclus în preț, pe tot parcursul), restaurant/bar (de la prima stație până la stația Gâlgău). Pe lângă traseul principal Mangalia – Satu Mare, trenul mai are 2 grupe. Grupa #1: în stația Deda, trenul trimite vagoane către Târgu Mureș, de unde va circula de asemenea cu denumirea de IR 1949. Grupa #2: în stația Dej Călători, trenul trimite vagoane către Cluj Napoca, de unde va circula de asemenea cu denumirea de R 04303.

Pe parcursul călătorei vagoanele sunt tractate, pe diferite porțiuni, de locomotive GM, EA și EC aparținând regionalelor Constanța, București, Brașov și Cluj. Cu ajutorul fotografiilor realizate de Mihai Călinescu, Şoimu Marius Gheorghe, Robert D. și Mureșeanu_976 (cărora le mulțumesc și pe această cale) am realizat o serie de plicuri în care acest senzonier a fost surprins în diferite locuri din țară, cu diferite tracțiuni. Cei care dețin și alte fotografii la rezoluție bună și doresc să realizez și alte piese, pot să-mi trimită imaginile prin e-mail la adresa timbrufilatelic@yahoo.com, menționând o scurtă descriere (numărul trenului surprins, numele locomotivei, locația, data la care a fost realizată) și dacă doresc să menționez pe plic creditul foto (numele autorului). 










Un comentariu:

  1. Buna, de unde se pot achiziționa aceste vederi cu IR 1945? Puteți să-mi trimiteți răspuns pe adresa de mail manu.beres21@gmail.com
    Mulțumesc anticipat!

    RăspundețiȘtergere

Publicitate

Persoane interesate