Publicitate

15 iulie 2021

Peceți ale domnitorilor români (II)

Continuând o temă inițiată în anul 2019, Romfilatelia, în colaborare cu Biblioteca Academiei Române, Muzeul Național de Istorie a României, Arhiva Națională a României și dl. muzeograf dr. Sorin Iftimi de la Complexul Național Muzeal „Moldova” din Iași, a introdus în circulație, joi, 15 iulie 2021, emisiunea de mărci poștale Peceți ale domnitorilor români (II), alcătuită din patru timbre și o coliță nedantelată.
Pe  primul timbru al seriei, cu valoarea nominală de 1,40 lei (contravaloarea taxei de recomandare internă), este reprezentată o hrisobulă a lui Petru Cercel, din colecțiile Muzeului Național de Istorie a României, pe fundal fiind reprodus un document iscălit de acest domnitor, document aflat la Arhivele Naționale ale României.
Pe cel de-al doilea timbru al seriei, cu valoarea nominală de 1,50 lei (contravaloarea unei imprimate interne cu greutatea de până în 50 de grame), este reprezentată o pecete în ceară roșie a lui Radu Mihnea.
Pe cel de-al treilea timbru al seriei, cu valoarea nominală de 7 lei (contravaloarea unei imprimate externe cu greutatea cuprinsă între 50 și 100 de grame), este reprezentată o hrisobulă a domnitorului Grigore I Ghica.
Pe cel de-al patrulea timbru al seriei, cu valoarea nominală de 19,50 lei (contravaloarea unei recomandate externe cu greutatea de până în 50 de grame), este reprezentat sigiliul domnitorului Constantin Brâncoveanu.
Pe colița nedantelată, cu valoarea de 31,50 lei (contravaloarea unei corespondențe neprioritare externe cu greutatea cuprinsă între 500 și 1.000 de grame), este reprezentată (avers și revers) hrisobula lui Grigore I Ghica, deosebit de valoroasă, unul dintre puținele obiecte de acest fel existente în țara noastră.
Emisiunea este însoțită de două FDC-uri și o mapă filatelică (tiraj 236 exemplare), numerotată, care conține blocul special de patru timbre nedantelate al emisiunii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate