Publicitate

01 iulie 2021

150 de ani de la nașterea arhitectului Ion D. Berindei

Romfilatelia în colborare cu Academia Română, Biblioteca Academiei Române, doamnei lector univ. dr. Sidonia Teodorescu, Institutul Național al Patrimoniului și Muzeulu Național „George Enescu”, Muzeul Municipiului București și Fundația Europeană Titulescu, introduce în circulație, vineri, 2 iulie 2021, emisiunea de mărci poștale „Ion D. Berindei, 150 de ani de la naștere” (LP #2329), dedicată unuia dintre marii arhitecți ai României, autor al unor edificii care reprezintă și azi adevărate podoabe ale patrimoniului construit din țara noastră.
Pe timbrele emisiunii, machetate de George Ursachi, sunt ilustrate patru opere reprezentative ale lui Ion D. Berindei din capitala României.
Pe timbrul cu valoarea nominală de 2 lei (contravaloarea unei corespondențe interne neprioritare cu greutatea de până în 50 de grame) este reprezentată Casa Assan, azi Casa Oamenilor de Știință (Piața Lahovari nr. 9).
Pe timbrul cu valoarea nominală de 7 lei (contravaloarea unei corespondențe externe neprioritare cu greutatea cuprinsă între 50 și 100 de grame) este reprezentată Casa Titulescu din București, astăzi sediul Fundației Europene Titulescu (Șos. Kiseleff nr. 47).
Pe timbrul cu valoarea nominală de 9 lei (contravaloarea unei corespondențe externe prioritare cu greutatea de până în 50 de grame) este ilustrat Palatul Cantacuzino din București, astăzi sediu al Muzeul Național „George Enescu” (Calea Victoriei nr. 141).
Pe timbrul cu valoarea nominală de 10,50 lei (contravaloarea serviciului recomandat extern) este reprezentat Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” (Bulevardul Lascăr Catargiu nr. 21), singurul observator astronomic din capitală deschis publicului, aflat azi în administrarea Muzeului Municipiului București.
Pe plicul „prima zi” a emisiunii a fost realizat un colaj de imagini: un detaliu al fațadei Palatului Cantacuzino din București, o fotografie de epocă înfățișându-l pe arhitectul Ion D. Berindei în mijlocul unui grup de colaboratori, Palatul Culturii din Iași și Hipodromul de la Băneasa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate