Publicitate

09 iulie 2021

DB Museum Halle

Astăzi (9 iulie 2021) am primit de la Aurelia o frumoasă vedere cu locomotive ediatată de Muzeul DB din Germania. DB Museum Halle (Saale) este o filială a Muzeului de transport Nürnberg în orașul Halle (Saale). Vehiculele expuse se află în rotunda IV a fostului depozit feroviar. Rotunda de astăzi a fost construită din 1895 și a avut inițial nouă standuri. Achiziția de locomotive noi și, în același timp, mai mari au făcut în curând necesară extinderea magaziei. În 1908 au fost adăugate opt standuri cu șenile mai lungi și gropi de lucru, precum și un sistem central de extracție a fumului cu două coșuri de fum. Platanul de astăzi a fost construit de fabrica de mașini Windhoff în 1929 și reconstruit în 1987. Podul are o lungime de 23 de metri. Majoritatea exponatelor din muzeu sunt serii ale Deutsche Reichsbahn (din perioada anterioară și după 1945).


În camera rotundă a muzeului există, de asemenea, o serie de alte exponate despre semnalizare și tehnologia locomotivei. Acestea includ întrerupătoare de ulei, întrerupătoare de expansiune, întrerupătoare de circuit de aer comprimat, întrerupătoare rapide de aer comprimat, întrerupătoare de vid, întrerupătorul de acționare al unui BR E 44, diferite relee, motorul de acționare al unui BR E 11, anvelopa roții din DR 18 201 și o mașină de bilete controlată de microcomputer (MFA) a Reichsbahn. Forma și semnalele luminoase din diferite momente fac parte din expoziție. Setul de roți motrice 04 0015 (seria DR 19.0 (Reko)) , care a fost retras în 1976, se află acum pe platanul muzeului. Dacă ajungeți cumva prin zonă, trebuie să știți că muzeul este de obicei deschis în fiecare sâmbătă între orele 10:00 și 16:00 (ora locală).

Pentru a-mi expedia vederea, prioritar, ea a fost francată cu timbre în valoare de 95 de eurocenți. Ambele timbre au fost tipărite pe hârtie luminiscentă (la lumină ultravioletă hârtia se colorează într-o nunanță gălbuie). Timbrul cu nominalul de 75 de eurocenți (Mi:DE 2951) face parte din emisiunea „Centenarul căii ferate Mittenwaldbahn” care a fost pusă în circulație pe data de 9 august 2021. Are dimensiunea de 44.2 x 26.2 mm și dantelura de 13½ x 13¾ unități. În imagine este reprodusă o ramă electrică care traversează un viaduct. Cel de-al doilea timbru, ilustrând un fir cu flori de clopoței albaștri, are valoarea nominală de 20 de eurocenți (Michel DE 3432) și face parte din emisiunea de uzuale „Floră” și a fost pusă în circulație pe data de 18 decembrie 2018. Marca poștală auto-adezivă are dimensiunea de 21.5 x 30.5 mm și o ștanță de 10 unități.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate