Publicitate

14 noiembrie 2020

Crocodili

Minicoala de 5 timbre + tête-bêche + 1 vinietă
pentru valoarea de 5 lei

Romfilatelia continuă seria emisiunilor dedicate Faunei, foarte apreciate de colecționari, cu o tematică în premieră în filatelia românească și introduce în circulație joi, 19 noiembrie 2020, emisiunea de mărci poștale Crocodili.
Aceste animalele sunt reptile prădătoare, semiacvatice, aparținând unui grup numit Ordinul Crocodilia sau crocodilieni. Grupul cuprinde 26 de specii actuale, răspândite în principal în regiunile tropicale din Asia, Africa, Australia, America de Nord, America Centrală și de Sud.
Emisiunea este compusă din 4 timbre, fiecare dintre ele beneficiind de câte o maximă care reproduce imaginea timbrului.
Pe primul timbru al emisiunii, cu valoarea nominală de 2,20 lei (contravaloarea unei corespondențe neprioritare interne cu greutatea cuprinsă între 100 și 500 de grame), este reprezentat aligatorul american (Alligator mississippiensis).
Pe timbrul cu valoarea nominală de 2,70 lei (contravaloarea unei imprimate neprioritare interne cu greutatea cuprinsă între 500 și 1.000 de grame) este ilustrat caimanul (Caiman yacare).
Pe timbrul cu valoarea nominală de 5 lei (contravaloarea unei corespondențe neprioritare externe cu greutatea de până în 50 de grame) este reprezentat gavialul (Gavialis gangeticus).
Pe timbrul cu valoarea nominală de 19 lei (contravaloarea unei recomandate prioritare externe cu greutatea de până în 50 de grame) este ilustrat crocodilul cubanez (Crocodylus rhombifer).
Pe plicul „prima zi” este ilustrat crocodilul de Nil (Crocodylus niloticus).
Emisiunea a fost realizată cu sprijinul documentar al Muzeului Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” din București. Mărcile sunt paginate în coală de 30 timbre și minicoala de 5 timbre + tête-bêche + 1 vinietă. 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate