Publicitate

07 noiembrie 2020

Carte poștală ilustrată dedicată Wilmei Rudolph

În plină pandemie cutia mea poștală suferea de faptul că stătea mai mult goală, adunând praf. Ne era dor de vremurile când aproape zilnic găzduia câte o vedere sosită cine știe de unde. Până și prin serviciul Postcrossing au scăzut numărul de vederi sosite la câte 1-2 cărți poștale ilustrate în decursul unei luni. Ieri am avut plăcuta surpriză de a găsi în cutie o vedere sosită de departe, tocmai din America. Are dimensiunile de 153 x 98 mm, color. A străbătut 8.939 km în 347 zile! Adică aproape un an! Un an de când sistemul i-a alocat-o expeditorului.


Verificând însă spatele vederii și uitându-mă după ștampile situația se schimbă puțin. După cum se observă data de plecare din SUA a fost 22 octombrie 2020. Sosirea 6 noiembrie 2020. Practic 16 zile. De ce a durat 11 luni în care vederea scrisă de Daniel avea să fie prelucrată la oficul poștal din Seattle, rămâne un adevărat mister pentru mine.


Dar să revenim la vederea noastră. Realizată de către Smithsonian Institution, prezintă un desen realizat de către Erin K. Robinson în onoarea atletei Wilma Rudolph. Wilma Glodean Rudolph (n. 23 iunie 1940 în Saint Bethlehem, Tennessee – d. 12 noiembrie 1994 în Brentwood, Tennessee) a fost campioană olimpică la 100 și 200 de m plat, datorită rezultatelor obținute de ea la Jocurile Olimpice, Wilma Rudolph a fost supranumită „gazela neagră”. 

Cartea poștală a fost francată cu timbrul emis de autoritatea poștală a Statelor Unite ale Americii pe data de 26 august 2018 dedicată Crăciunului (Mi:US 5531, Sn:US 5311, Yt:US 5149), de formă circulară  cu o dantelură în formă de serpentină de 8½ unități, și obliterată cu ștampila specială, tip flamă, cu mesajul „Luna de conștientizare a energiei”. După cum probabil știți, timbrele din SUA au valabilitate permanentă, până la epuizare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate