Publicitate

27 martie 2020

Marea Lojă Națională din România, 140 de ani de la înființare

Cu ocazia aniversării anul acesta a 140 de ani de existență a Marii Loji Naţionale din România, Romfilatelia introduce în circulație vineri, 3 aprilie 2020, emisiunea de mărci poștale Marea Lojă Națională din România, 140 de ani de la înființare.
Emisiunea, alcătuită din două mărci poștale și o coliță dantelată, aduce în atenţia pasionaţilor de filatelie aspecte inedite ale existenţei şi activităţii acestei societăţi fraternale.
Marca poștală cu valoarea nominală de 1,80 lei (contravaloarea unei imprimate interne neprioritare cu greutatea cuprinsă între 100 și 500 de grame) prezintă ca element central Biblia, în jurul căreia sunt reprezentate simboluri masonice.
Pe marca poștală cu valoarea nominală de 20,50 lei (contravaloarea unei recomandate externe prioritare cu greutatea de până în 50 de grame) este ilustrat portretul Primului Mare Maestru, Constantin Moroiu, alături de simboluri masonice.
Pe colița dantelată a emisiunii având timbrul cu valoarea nominală de 29 lei (contravaloarea unei corespondențe externe prioritare cu greutatea cuprinsă între 500 și 1.000 de grame) sunt reprezentate grafic următoarele elemente: adresa semnată de Constantin Moroiu din partea Marii Loji Naționale din România privind delegarea lui Pericle Păltineanu pentru a participa la Sărbătorile de Încoronare din 10 Mai 1881, a Regelui Carol I, sigla Marii Loji Naționale din România, alături de însemne masonice, iar lumânarea aprinsă fiind reprezentată și pe timbre, ca un element unitar.
Pe plicul „prima zi” a emisiunii este redată sigla Marii Loji Naționale din România.
Emisiunea este paginată în coală de 32 timbre, minicoală de 5 timbre + 1 vinietă și coliță dantelată.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate