Publicitate

06 martie 2020

Sfintele Paști 2020

Romfilatelia ne informează printr-un comunicat de presă că joi, 12 martie 2020, va pune în circulație emisiunea de mărci poștale „Sfintele Paști 2020”.
Cele două timbre ale emisiunii de mărci poștale (cu valoarea nominală de 1,90 lei fiecare) reproduc imaginile icoanelor ,,Cina cea de Taină’’ și ,,Sfintele Femei Mironosițe la Mormântul Sfânt’’, aflate în patrimoniul Mănăstirii Radu Vodă din București.
Sărbătoarea Paștilor începe, conform ritualului creștin, cu o frumoasă zi de Duminică, înscrisă în calendarul ortodox drept Duminica Floriilor. Este ziua în care Iisus Hristos, însoțit de o mulțime mare de oameni a intrat în Ierusalim. Așternându-și hainele în calea Lui, copiii, tinerii și bătrânii care auziseră de minunile Sale L-au întâmpinat cu ramuri de finic în mâini, ca pe Împăratul împăraților, ca pe un împărat biruitor asupra împărăției răului. ,,Osana Fiul lui David binecuvântat este Cel ce vine întru numele Domnului! Osana întru Cel de sus!’’, strigau ei. Colița emisiunii cu valoarea nominală de 29 lei ilustrează sugestiv această scenă.
Albumul filatelic este realizat în tiraj limitat de 377 de exemplare și este echipat cu blocul filatelic special de două timbre dantelate și „plicul prima” zi având ștampila „prima zi” aplicată în clar în folio aur. Ambele produse sunt numerotate de la 001 la 377. În cuprinsul albumului se mai regăsesc cele două timbre dantelate reproduse separat pe două file gumate, într-o asociere grafică cu imaginile icoanelor tematice ale emisiunii, icoane care aparțin patrimoniului Mănăstirii Radu Vodă din București.
Produsul special, cu timbru de argint, reunește într-o prezentare originală un bloc filatelic de colecție cu două timbre nedantelate, realizat într-un tiraj limitat de 327 exemplare, Certificatul de Autenticitate eliberat de Monetăria Statului ambele înseriate de la 001 la 327, precum și replica modelată în argint a mărcii poștale care ilustrează icoana cu Sfintele mironosițe la Mormântul Sfânt. Icoanele, ale căror imagini sunt reproduse în album, fac parte din patrimoniul Mânăstirii Radu Vodă din București.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate