Publicitate

24 martie 2020

90 de ani de la nașterea Steve McQueen, actor american

Steve McQueen (născut Terence Steven McQueen la 24 martie 1930 – d. 7 noiembrie 1980) a fost un actor american de film. Era supranumit „The King of Cool” iar într-un interviu, Bruce Lee (care i-a fost și antrenor) a făcut referire la McQueen folosind sobrichetul „son of a gun”. A jucat în filme precum The Cincinnati Kid, Bullitt, Cei șapte magnifici. În 1974 devine starul cel mai bine plătit din lume, deși nu a mai jucat în filme după asta timp de patru ani. McQueen discuta mai mereu în contradictoriu cu regizorii, venea cu sugestii și prefera ca în filme să aibă replici scurte, mizând mai mult pe impactul vizual.
Steve s-a născut pe 24 martie 1930, undeva în Beech Grove, Indiana. Tatăl lui, William Terence McQueen, pilot acrobat, a părăsit-o pe mama lui Steve, Julia Ann, după șase luni de concubinaj. Julia era alcoolică și ocazional prostituată. Aflată în imposibilitatea de a se îngriji de un copil, mama l-a lăsat în grija bunicilor (Victor și Lillian) în 1933, în Slater, Missouri. După sfârșitul marii crize economice, bunicii și nepotul se mută la ferma unchiului, Claude din Slater care urma să fie persoana cea mai apropiată din copilăria lui Steve.
Dislexic, parțial fără auz din cauza unei infecții a urechii din perioada copilăriei, McQueen nu s-a adaptat de minune la noua viață. Mereu era bătut de tatăl vitreg încât, la vârsta de 9 ani, Steve fuge de acasă și alege o viață de stradă. Intră într-o bandă și ajunge să facă infracțiuni minore, astfel mama lui îl trimite pe Steve înapoi în Slater. Când împlinește 12 ani, Julia trimite o scrisoare în care îl roagă pe unchiul Claude să i-l dea înapoi pe Steve ca să se mute împreună în California, unde ea s-a măritat a doua oară. Cumva ajunge din nou la divorț ca să se mărite pentru a 3-a oară. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate