Publicitate

02 martie 2020

140 de ani de la deschiderea Parcului Central „Anton Scudier”

Parcul Central „Anton Scudier” este unul dintre cele mai vechi parcuri din Timișoara, înființat în 1880 din dispoziția generalului Anton von Scudier. În parc se află mai multe monumente ale unor personalități și Monumentul Ostașului Român. Parcul este amenajat cu fântâni, bănci și mese de șah.
Reamanajarea, începută în vara anului 2017, a fost finalizată în 2019. Parcul, închis în această perioadă, a fost redeschis la 2 august, cu ocazia centenarului trecerii Timișoarei sub administrație românească. S-au refăcut aleile, mobilierul urban (bănci, mese de șah), gazonul și fântâna cu apă potabilă. Fântânile arteziene au fost refăcute și dotate cu jocuri de lumini. S-au plantat arbori, arbuști și flori. S-a amenajat un foișor pentru muzică, un patio și trei gradene. La intrarea dinspre catedrală s-a montat în pavaj un mozaic cu stema Timișoarei.
Aniversarea a 140 de ani de la deschiderea parcului Scudier este tema expoziției „Natura” din acest an organizat în orașul de pe malul râului Bega. Cu acest prilej Asociația Filateliștilor din Timișoara au realizat o frumoasă ștampilă aniversară care va fi utilizată luni, 16 martie 2020, la obliterarea complementară a corespondenței expediate de la Oficiul Poștal nr. 1 din Timișoara, cod poștal 300790.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate