Publicitate

11 decembrie 2019

Design 50

Astăzi, 11 decembrie 2019, Romfilatelia a pus în circulație o nouă emisiune filatelică (LP #2265), pentru a marca jubileul înființării sistemului de învățământ superior de design în România.
Compusă dintr-o coliță dantelată (94 x 65 mm), cu valoarea nominală de 28,50 lei (contavaloarea unei scrisori internaționale neprioritare cu greutatea cuprinsă între 500 și 1000 g), conceptul grafic se bazează pe evidențierea formelor geometrice primare care compun logo-ul DESIGN 50. Este o viziune care integrează elemente plastice folosite în toate ramurile designului. Culorile folosite, exprimă bucuria prilejuită de aniversarea a 50 de ani de învățământ de design românesc. Elementele grafice ce încadrează timbrul, sunt specifice unor teme de basic design.
Machetată de Ilie Krasoeski, colița a fost tipărită într-un tiraj de 3.350 de exemplare, din care 250 au ca destinație Compania Națională Poșta Română pentru a fi utilizate cu precădere în procesul de francare a corespondenței. 
În completarea emisiunii filatelice au fost realizate și 210 FDC-uri.

Un comentariu:

  1. Indiferent de explicatiile legate de machetare, mi se pare o realizare filatelica dezgustatoare, cu o grafica simplista de clase primare. Mai degraba pare o insulta adusa design-ului. Nu se putea pune macar o poza a unei institutii de invatamant unde se studiaza design-ul? Cine ar da aproape 30 de lei pe asa ceva? Ar fi interesant de stiut, hi, hi...

    RăspundețiȘtergere

Publicitate

Persoane interesate