Publicitate

08 august 2023

Ziua internațională a pisicii

Germania a decis la începutul acestui an să înceapă o serie de emisiuni filatelice dedicate animalelor de companie, începând cu cele mai populare, și anume felinele. Potrivit estimărilor, în Germania trăiesc aproximativ 34,7 milioane de animale de companie, iar această cifră nu include animalele de companie din terariu și peștii ornamentali. De aici și ideea de a dedica un serial subiectului. Prima parte a fost lansată pe 2 februarie 2023, iar timbrul i-a fost dedicat pisicii. Se presupune că doar în Germania numărul lor ar depăși 16,7 milioane de exemplare declarate ca animale de companie. Este cu siguranță numărul unu ca popularitate. Această popularitate, împărtășită pe planetă, a făcut ca ziua de 8 august să fie declarată „Ziua Internațională a Pisicii”.
Multe descoperiri arheologice indică faptul că pisica a însoțit omul timp de câteva milenii, probabil de la începutul civilizației. Prezența ei l-a fascinat întotdeauna pe om, așa cum se vede și în izvoarele istorice provenite din mitologie: pisica fiind prezentă în artele vizuale, literatură și cinema. Poate fi drăgălașă și foarte atașată de oameni, dar trebuie amintit faptul că este un prădător: își păstrează instinctul de vânătoare chiar dacă este hrănită în mod regulat.
În ceea ce privește timbrul prezentat astăzi, el are valoarea nominală de 1,00 euro și înfățișează un superb exemplar siberian. Thomas Steinacker este cel care s-a ocupat de macheta emisiunii, pornind de la o simplă fotografie. Timbrele (55 x 30 mm) au fost paginate în broșuri (130 x 170 mm) de câte zece exemplare autoadezive.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate