Publicitate

14 august 2023

Poetul muzicii franceze

Franța, 1990.

Georges Brassens a fost un celebru cântăreț și poet francez, născut pe 22 octombrie 1921 în Sète, Franța și decedat pe 29 octombrie 1981, la vârsta de 60 de ani. El este considerat unul dintre cei mai importanți reprezentanți ai chanson-ului francez, un gen muzical care îmbină muzica și poezia.
Brassens a început să cânte și să scrie poezii încă din copilărie, dar a fost nevoit să întrerupă școala la vârsta de 14 ani pentru a lucra ca ucenic de meșter fierar. În timpul celui de-al doilea război mondial, el s-a implicat în mișcarea de rezistență franceză.

Franța, 2021.
Cariera sa muzicală a început în anii 1950, când a început să cânte în cafenele și să înregistreze primele sale albume. Stilul său muzical a fost influențat de muzica tradițională franceză, dar și de jazz și blues. El a devenit cunoscut pentru textele sale pline de umor, dar și de critici sociale și politice.
Ucraina, 2022.
Printre cele mai cunoscute cântece ale lui Brassens se numără „Les Copains d'abord”, „Le Gorille”, „Je me suis fait tout petit”, „Chanson pour l'Auvergnat” și „Le temps ne fait rien à l'affaire”. El a influențat o generație întreagă de cântăreți și poeți francezi și a rămas un artist foarte apreciat în Franța și în întreaga lume.
Georges Brassens a fost un pasionat colecționar de timbre poștale și a avut o colecție impresionantă de timbre, în special cele emise în Franța. De-a lungul vieții sale, el a scris scrisori și cărți poștale către prieteni și a corespondat cu diverși colecționari de timbre din întreaga lume.
Franța, 2011.
În 2011, la 30 ani după moartea sa, La Poste, serviciul poștal francez, a emis un set de timbre poștale personalizate în memoria lui Georges Brassens. Setul a inclus zece timbre diferite, fiecare cu o imagine a artistului dispuse alternativ (monocrom și color) în cadrul pliantului filatelic.
De-a lungul anilor, au fost emise și alte timbre poștale în Franța și în alte țări, în onoarea lui Brassens și a contribuției sale la cultura franceză. Timbrele poștale care îl reprezintă pe Brassens sunt foarte apreciate de colecționarii de timbre și de fani ai muzicii sale.
Vinietă.
În plus, există și obiecte filatelice, precum plicuri sau cărți poștale ilustrate cu imaginea artistului și cu versuri din cântecele sale, care sunt apreciate de colecționari și de fani ai muzicii sale.


 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate