Publicitate

05 august 2023

Misterioasa pasăre cântătoare a pădurilor de conifere

Insulele Aland, 2023.
Loxia pytyopsittacus, cunoscută și sub numele de Papagalul cu cruce, este o specie de pasăre cântătoare din familia Fringillidae. Această pasăre este întâlnită în pădurile de conifere din Europa de Nord și Asia.
Caracteristica distinctivă a Papagalului cu cruce este ciocul său puternic și încovoiat, care are forma unei cruci. Acest cioc este adaptat pentru a ajuta pasărea să se hrănească cu semințe de pin, deoarece îi permite să deschidă pini cu coji groase.
Masculii și femelele de Papagal cu cruce au aspect similar, cu pene de culoare roșcată pe piept și pe spate, iar penajul de pe cap și de pe aripi are o nuanță mai închisă de negru sau de maro.
Guinea, 2021.
Papagalii cu cruce
sunt păsări solitare și sunt cunoscuți pentru cântecul lor melancolic și plin de triluri. În timpul sezonului de reproducere, masculii cântă pentru a-și atrage partenerele și pentru a-și marca teritoriul.
Această specie de pasăre este considerată de către Uniunea Internațională pentru Conservarea Naturii (IUCN) ca fiind o specie cu risc scăzut, deși anumite populații locale pot fi afectate de pierderea habitatului sau de exploatarea excesivă a pădurilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate