Publicitate

07 martie 2018

Sfintele Paști 2018

În apropierea celui  mai important eveniment   al creștinătății, Romfilatelia  introduce în circulație emisiunea de mărci poștale Sfintele Paști 2018, care comemorează momente cruciale din viața lui  Iisus Hristos  –  Intrarea în Ierusalim,  Răstignirea și  Învierea. Noua emisiune de mărci poștale  va   fi   disponibilă   începând   de   vineri,   9   martie   2018,  după cum ne informează societatea printr-un comuncat de presă dat publicității miercuri, 7 martie 2018.
Cele două timbre ale emisiunii de mărci poştale, cu aceeaşi valoare nominală de 1,30 lei, ilustrează icoane din patrimoniul Catedralei arhiepiscopale Alba Iulia, respectiv Intrarea în Ierusalim și Învierea Domnului Iisus Hristos.
Timbrul  coliței  dantelate,  cu valoarea   nominală de 12 lei, reproduce icoana Răstignirea Domnului Iisus Hristos, de pe iconostasul Catedralei din Alba Iulia.
Emisiunea de mărci poștale este completată de un plic prima zi, iar ca formă de machetare au fost folosite coala de 28 timbre, minicoala de 10 timbre + 2 viniete (5 serii), minicoala de 8 timbre + 1 vinietă, blocul special de 3 timbre dantelate (seria emisiunii + timbrul din colița emisiunii), blocul special de 2 timbre (seria nedantelată a emisiunii, alături de colița emisiunii) și colița dantelată. 
Produsul special, cu timbru de argint, reunește, într-o prezentare originală, un bloc special de 3 timbre dantelate (conţinând seria emisiunii, alături de timbrul din coliţa emisiunii), realizat în tiraj limitat de 421 exemplare  și numerotat, precum și replica modelată în argint a mărcii poștale care ilustrează icoana  Răstignirea   Domnului   Iisus  Hristos,   împreună   cu  Certificatul   de   Autenticitate eliberat de Monetăria Statului, înseriat de la 001 la 421.
Albumul filatelic este realizat în tiraj limitat de 421 de exemplare şi este echipat cu blocul special al emisiunii (conţinând două timbre nedantelate  și colița emisiunii), precum şi plicul „prima zi” având ştampila „prima zi” aplicată în clar, cu folio aur, ambele produse fiind numerotate de la 001 la 421.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate