Publicitate

26 martie 2018

100 ani de la Unirea Basarabiei cu România

În anul Centenarului Marii Uniri, Romfilatelia celebrează revenirea românilor dintre Prut și Nistru în granițele țării, la 27 martie 1918, prin emisiunea de mărci poștale 100 ani de la Unirea Basarabiei cu România.  Noua emisiune va fi  lansată  marți, 27 martie 2018, la  Parlamentul României, în cadrul  ședinței comune solemne pentru Celebrarea Centenarului Unirii Basarabiei cu România, după cum aflăm din comunicatul de presă transmis luni, 26 martie 2018, la ora 13.00.
Pe timbrele emisiunii sunt ilustrate trei personalități care au mijlocit înfăptuirea acestui ideal național. Astfel, pe timbrul cu valoarea nominală de 4 lei este reprodus portretul lui  Alexandru Marghiloman, prim-ministru al României în martie 1918. Portretul lui Ion Inculeţ, președinte al Sfatului Ţării de la Chișinău, este redat pe timbrul cu valoarea nominală de 8 lei. Timbrul coliței dantelate a emisiunii de mărci poștale, cu valoarea nominală de 16 lei, este ilustrat cu portretul lui Pantelimon Halippa, luptător pentru drepturile românilor din Imperiul țarist.
Emisiunea de mărci poștale este completată de un plic prima zi, iar ca formă de machetare au fost folosite coala de 32 timbre, minicoala de 5 timbre + 1 vinietă  și colița dantelată (click pe imagine pentru mărire).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate