Publicitate

17 martie 2018

Programul editorial al trimestrului doi

De curând pe site-ul Romfilatelia a apărut programul editorial al trimestrului doi al acestui an. După pățania de la începutul anului de data aceasta am realizat o captură de ecran (click pentru mărire) care să rămână dovada când din nou nu se vor ține de ceea ce și-au propus. Dacă se va întâmpla acest lucru rămâne de văzut.
La o primă analiză, în trimestrul secund al anului ni se pregătesc nu mai puțin de 12 emisiuni de timbre, pe structura 4 - 5 - 3. Dacă colegii noștri din Republica Moldova și-au dus la îndeplinire tematica Europa 2018 încă din 8 februarie, ai noștri o vor face undeva în prima decadă a lunii aprilie.
Emisiunea comună România - Thailanda va apărea pe data de 31 mai, după cum aflăm de pe site-ul Siam Stamp, nici decum din sursele noastre. Emisiunea va fi compusă din două timbre, câte una pentru fiecare țară prietenă. Dacă pentru Thailanda valoarea nominală va fi de 3 Baht (adică 0,3642 la cursul BNR de astăzi), pentru România anticipez că va fi de cel puțin 8 lei.
O emisiune care pare să fie așteptată cu interes este cea de la jumătatea lunii iunie: Ziua internațională a iei. Din păcate mă aștept să fim dezamăgiți de valoarea nominală. Minerale din România va fi o emisiune așteptată de tematicieni, însă am rezerve în ceea ce privește modul de machetare. Mă aștept din nou la pseudo-machetarea asistată de calculator prin denaturarea unor fotografii realizate în condiții excepționale care ne va dezamăgi prin produsul finit (v. seria de minerale dedicate pieselor din muzeul din Baia Mare). Dă doamne să nu fie așa!
În rest, personal eu văd că ne așteaptă multă maculatură cu emisiuni făcute la comandă și fără suport în promovarea valorilor și imaginii de țară. Aștept părerea voastră.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate