Publicitate

11 martie 2024

Expoziția „Glasul roților de tren”: o călătorie fascinantă în universul feroviar

Marți, 12 martie 2024, începând cu ora 13:00, la sediul Muzeului de Mineralogie din Baia Mare, situat pe bd. Traian, nr. 8, va avea loc vernisajul expoziției temporare „Glasul roților de tren”, un eveniment care aduce în prim plan machete feroviare de excepție și elemente de filatelie tematică.
Acest eveniment are loc cu ocazia aniversării a 220 de ani de la punerea în mișcare, pentru prima dată, a unei garnituri de tren realizată de o locomotivă cu aburi și vine în avanpremiera aniversărilor locale a 140 de ani de la inaugurarea liniei de cale ferată Satu Mare - Baia Mare și a 125 de ani de la inaugurarea liniei de cale ferată Jibou - Baia Mare.
Expozanții, Vlad Stoenescu și Alexandru Leonard Pop, vă invită să vă alăturați unei călătorii fascinante prin universul feroviar și istoria filateliei tematice. În cadrul acestui eveniment, veți avea ocazia să descoperiți minuțiozitatea și pasiunea cu care aceștia au organizat și prezentat colecțiile remarcabile, care au constituit baza acestei expoziții.
Veți avea ocazia să vă bucurați de frumusețea și diversitatea expoziției, să împărtășiți pasiunea pentru lumea trenurilor și să petreceți câteva momente de descoperiri și emoții.
Cei mici, dar și cei care încă mai păstrează inima tânără, au ocazia de a interacționa cu garnituri de tren mobile în cadrul dioramei interactive, prezentă în cadrul expoziției.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate