Publicitate

10 martie 2021

Ziua internaţională a pădurilor

Ca în fiecare an, în data de 21 martie, Ziua internaţională a pădurilor este marcată la nivel mondial.
Adunarea Generală a Naţiunilor Unite a adoptat Rezoluţia A/RES/67/200 din 21 decembrie 2012, prin care a declarat aniversarea acestei zile începând din 2013, cu scopul de a creşte gradul de conştientizare asupra gestionării, conservării şi dezvoltării durabile a tuturor tipurilor de păduri, în beneficiul generaţiilor prezente şi viitoare.
Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) recomandă statelor membre să iniţieze acţiuni pentru reconstituirea pădurilor de toate tipurile, prin organizarea unor campanii de plantare a arborilor.
Forumul Naţiunilor Unite pentru Păduri (UNFF) a fost desemnat de către Adunarea Generală a ONU pentru a facilita marcarea Zilei internaţionale a pădurilor, în colaborare cu Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO), cu guvernele, cu organizaţiile internaţionale şi regionale, precum şi cu părţile interesate, inclusiv cu societăţile civile. Celebrarea acestei zile se bazează pe rezultatele pozitive ale Anului internaţional al pădurilor, marcat în 2011.
Tema pentru Ziua internaţională a pădurilor din 2021 a fost „Reîmpădurirea” („Forest restoration”), iar cea pentru anul 2022 este „Forests and sustainable production and consumption”, menţionează site-ul www.fao.org.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate