Publicitate

07 iulie 2019

5 ani de la trecerea în neființă a fotbalistului Alfredo Di Stéfano

Alfredo Stéfano Di Stéfano Laulhé (n. 4 iulie 1926 – d. 7 iulie 2014) a fost un fotbalist și antrenor de fotbal argentiniano-spaniol, considerat unul dintre cei mai mari jucători din istoria fotbalului. El este de obicei asociat cu echipa Real Madrid, și Ferenc Puskás, și a jucat un rol crucial în cucerirea de către acest club a Cupei Campionilor Europei de cinci ori în cinci sezoane consecutive începând cu 1956. Di Stéfano a jucat pentru echipele naționale ale Argentinei, Columbiei și Spaniei, dar nu a participat la nici un campionat mondial.
Poreclit „Saeta rubia” („săgeata blondă”), Di Stéfano a fost un atacant puternic, cu rezistență fizică, adaptabilitate tactică, și cel mai important o viziune bună asupra jocului care îl făcea conducătorul de joc al atacului echipei sale. Di Stéfano este al cincilea cel mai bun marcator din istoria Campionatului Spaniei, și al doilea cel mai bun marcator din istoria lui Real Madrid, cu 216 goluri în 282 meciuri de campionat între 1953 și 1964.
În noiembrie 2003, pentru a celebra jubileul UEFA, Di Stéfano a fost ales drept „Jucătorul de Aur” al Spaniei de către Federația Regală Spaniolă de Fotbal ca fiind cel mai bun jucător spaniol din ultimii 50 de ani. În martie 2004, Alfredo Di Stéfano a fost inclus de Pelé în lista „celor mai buni 125 de fotbaliști în viață” (în septembrie 2009, Pelé a spus că Di Stéfano este cel mai bun jucător argentinian din toate timpurile). Într-un voting consultativ printre foștii câștigători ai Ballon d'Or organizat de revista franceză France Football pentru a alege „Jucătorul Secolului”, Di Stéfano s-a clasat pe locul 4, în spatele lui Pelé, Diego Maradona și Johan Cruyff.
Jucători ca Pelé, Eusébio, Luis Suárez, Sandro Mazzola și John Charles l-au descris pe Di Stéfano ca fiind „cel mai complet fotbalist din istoria fotbalului”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate