Publicitate

25 martie 2019

80 de ani de la inaugurarea liniei de cale ferată Babadag - Tulcea

Filatelistul sătmărean Lorincz Tiberiu, pasionat de filatelia feroviară, a machetat un plic ocazional și o ștampilă aniversară, pentru AFFR, cu prilejul marcării a „80 de ani de la inaugurarea liniei de cale ferată Babadag - Tulcea”. Cei care doresc un exemplar, pot solicita acest lucru trimițând un mesaj autorului.
De la Babadag la Tulcea, linia de cale ferată, în lungime de 39 km, trece prin munții scunzi ai Dobrogei de nord, pentru a ajunge în marginea Deltei Dunării. Această linie, orientată pe direcția Sud - Nord, traversează văile în partea lor mai lată, dispre gură, unde este țărmul mării și malul lacurilor. Timp de mai mulți ani, traficul era format din produse ale industriei alimentare, precum și din diferite produse agricole și pește. De asemenea, se transporta piatră, de la numeroasele cariere ale Dobrogei. În prezent, traficul de călători este asigurat de C.F.R. cu câte două perechi de trenuri pe zi.
Astăzi, 25 martie, la Oficiul Poștal nr. 1 din Tulcea corespondența poate fi francată cu ștampila ocazională care se găsește în incinta instituției. Dacă aveți cumva drum prin zonă și doriți să-mi trimiteți o vedere cu ștampila aniversară, vă mulțumesc anticipat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate