Publicitate

02 martie 2019

70 de ani de la nașterea cântărețului irlandez Rory Gallagher

William Rory Gallagher (n. 2 martie 1948 – d. 14 iunie 1995) a fost un multi-instrumentalist irlandez de blues, skiffle și rock, compozitor și producător muzical, foarte influent în genurile muzicale pe care le-a practicat.
Născut în localitatea Ballyshannon din Comitatul Donegal, și crescut în orașul Cork, Gallagher a înregistrat albumuri solo de-a lungul anilor 1970 și 1980, după realizarea și conducerea formației Taste de-a lungul anilor 1960. Albumele sale muzicale au fost vândute în peste 30 de milioane de copii în întreaga lume.
Gallagher s-a născut în Ballyshannon, Comitatul Donegal în 1948. Tatăl său, Daniel lucra pentru una din companiile de electricitate a Irlandei, Electricity Supply Board, la construcția uzinei hidroelectrice Cathleen Fall de pe râul Erne, aflată deasupra orașului. Familia s-a mutat la Derry City, unde s-a născut, în 1949, fratele său mai tânăr, Dónal.
Mama lui Rory, Monica, și cei doi băieți s-au mutat la Cork, unde băieții au fost crescuți. Rory a urmat școala la North Monastery School. Daniel Gallagher era un instrumentist la acordeon și a cântat și concertat cu formația Tír Chonaill Céilí Band pe când se afla în Donegal; în timp ce mama Monica era cântăreață și actriță la Abbey Players din Ballyshannon. Teatrul din Ballyshannon unde Monica interpretase diverse roluri este numit acum după Rory, fiind Rory Gallagher Theatre.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate