Publicitate

04 septembrie 2023

Frumusețea zborului

Croaţia, 2023.
Fluturele Coada rândunicii din sud (Papilio alexanor) sau Rândunica, cunoscut și sub numele de „fluturele ferestrei” sau „Fluturele Portocaliu”, datorită aripilor sale mari și colorate, care sunt dominate de nuanțe de portocaliu, negru și alb. Este o specie de fluture din familia Papilionidae, originar din Europa de Sud și de Est, Africa de Nord și Asia Mică care se găsește în regiunile mediteraneene, inclusiv în sudul Franței, Spania, Italia și nordul Africii.
Azerbaidjan, 2009.
Fluturele are o anvergură aripilor de aproximativ 7-8 cm, iar aripile sale sunt colorate în nuanțe de galben, alb și negru, având o dungă roșie caracteristică pe aripile anterioare. Larvele sale se hrănesc cu plante din familia Apiaceae, cum ar fi morcovul, pătrunjelul sau anasonul.
Datorită frumuseții și rarității sale, fluturele Papilio alexanor a fost adesea prezent pe timbre poștale și alte materiale filatelice.
Monaco, 1984.
De exemplu, Monaco a emis un timbru poștal în 1984, care prezintă fluturele Papilio alexanor pe fundalul unei imagini cu planta sa preferată, Peucedanum ostruthium.
În plus, alte țări, cum ar fi Republica Centrafricană și Uganda, au inclus fluturele Papilio alexanor pe timbrele lor filatelice, ca o modalitate de a evidenția bogăția și diversitatea faunei lor.
Suriname, 2018.
Astfel, fluturele Papilio alexanor reprezintă o atracție atât pentru pasionații de fluturi, cât și pentru colecționarii de timbre, care caută mereu noi și rare piese pentru a-și extinde colecțiile.
Fluturele ferestrei este o specie foarte apreciată de colecționarii de fluturi, datorită frumuseții sale, dar și pentru faptul că este relativ rar și greu de găsit în unele regiuni. De asemenea, este un simbol al conservării naturii și al protejării speciilor de fluturi în pericol de dispariție.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate