Publicitate

15 septembrie 2023

Fluturele auriu - simbol al frumuseții naturii în filatelie

Croația, 2023.
Fluturele auriu (Euphydryas aurinia), cunoscut sub numele de „fluturele maimuță”, este o specie de fluture din familia Nymphalidae, care se găsește în Europa și Asia de Vest. Fluturele are o anvergură a aripilor de aproximativ 3-4 cm și are o culoare predominantă portocalie cu pete negre și albe.
Euphydryas aurinia este o specie de fluture protejată și este adesea utilizată în filatelie, fiind prezentă pe timbrele multor țări europene și unele africane. Este considerată una dintre cele mai frumoase specii de fluturi din Europa și este un subiect popular pentru colecționarii de timbre și pentru artiștii care se ocupă de desenul și pictura naturii.
Spania, 2010.
De exemplu, în Spania, fluturele aurit a fost reprezentat pe un timbru poștal emis în 2010, iar în Estonia, o serie de timbre cu fluturi, emisă în 2020, include o imagine a Euphydryas aurinia.
Timbrele poștale cu fluturi sunt foarte apreciate de colecționarii de timbre și pasionații de entomologie, deoarece acestea reprezintă nu numai o capodoperă a artei poștale, ci și o modalitate de a cunoaște specii frumoase de fluturi din întreaga lume.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate