Publicitate

01 noiembrie 2021

Centenarul nașterii Regelui Mihai I

În semn de profund respect faţă de ultimul Rege al României, Romfilatelia, cu sprijinul Casei Majestății Sale Custodele Coroanei, a introdus în circulaţie luni, 25 octombrie 2021, emisiunea de mărci poştale omagială Centenarul nașterii Regelui Mihai I (LP #2343).
Emisiunea este alcătuită din două mărci poștale (48 x 33 mm), o coliță nedantelată (108 x 88 mm), un bloc de două timbre dantelate cu două vignete (116 x 100 mm), un plic „prima zi” și două cărți poștale maxime, pentru pasionații de maximafilie, machetate de Mihail Vămășescu.
Cele două timbre, ambele cu valoarea de 9 lei, ilustrează portretele Regelui Mihai I din copilărie și tinerețe, iar pe fundal redau imaginea Castelului Peleș din Sinaia.
Colița nedantelată prezintă în centru timbrul cu valoarea nominală de 31,50 lei, care redă portretul Regelui Mihai I în uniformă de aviator, timbrul find încadrat de stema Regatului României și coroana regală.
Emisiunea este însoțită de o mapă filatelică (LP 2343c), realizată în tiraj limitat de 521 exemplare, care este echipată cu un bloc filatelic de colecție, înseriat de la 001 la 521, care conține trei timbre (cele două timbre ale seriei, nedantelate, și timbrul coliței, dantelat).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate